Et fyrtårn for jærsk næring, læring og kultur.

Forum Jæren ble åpnet 12. november 2009. Det 20 etasjers, 67,7 meter høye bygget har et samlet areal på 13 500 kvadratmeter, og er hjem for mer enn seksti bedrifter. Forum Jæren kan by på en rekke ulike typer kontorlokaler for både små og mellomstore bedrifter, og i øverste etasje finner man Jærsikten, et topp moderne kurs-, konferanse- og selskapslokale.


Visjonen bak Forum Jæren var å skape en ny bydel der læring, næring og kultur skulle virke sammen for at de ulike områdene gjensidig styrket hverandre. Med tog- og busstasjonen som nærmeste nabo og kort vei til hele Jæren var potensialet meget stort.

I dag er den ambisiøse visjonen virkelighet, med Forum Jæren med sine bedrifter og offentlige aktører, Nasjonalt Garborgsenter, folkebibliotek, Bryne vidaregåande skule, kunstnere og kunstgalleri samlet i en pulserende bydel på Bryne der mer enn 3000 mennesker har sitt daglige virke.

Denne koblingen mellom næring, læring og kultur har bidratt til å gjøre Bryne til et regionssenter som tiltrekker seg flere og flere bedrifter og offentlige aktører. Forum Jæren ser ennå mot fremtiden, og har ennå et stort utviklingspotensial. Blant annet er det mulig å bygge på 4000 kvadratmeter oppå biblioteket.

Alt ligger til rette for at Forum Jæren også i fremtiden skal være en møteplass og et hjem for interessant klyngevirksomhet som skal være en motor for stadig vekst på Jæren.