Tverrfaglig felleskap i 6. etasje

Sjette etasje i Forum Jæren består av ti bedrifter der de fleste har tilknytning til større avdelinger – både i regionen og ellers i Norge. Det skaper et tverrfaglig felleskap hvor man kan utveksle erfaringer.
 

Fra venstre: Anders U. Waldeland, forsker i Norsk Regnesentral med fokus på maskinlæring og bildeanalyse, produktutvikler Gunnar U. Stangeland i Thin & daglig leder Dag Olaf Aastebøl i Tråd.
Fra venstre: Anders U. Waldeland, forsker i Norsk Regnesentral med fokus på maskinlæring og bildeanalyse, produktutvikler Gunnar U. Stangeland i Thin & daglig leder Dag Olaf Aastebøl i Tråd.
Forum Jæren har nettopp vært igjennom en periode med stor utskifting og pågang av nye leietakere. Man finner stor variasjon i ulike typer bedrifter i sjette etasje.

Bedriftene som jobber her trekker frem beliggenhet, moderne fasiliteter og arbeidsmiljøet som avgjørende faktorer for ønsket arbeidsplass i Forum Jæren.

Møterom i 6. etasje
– Det er kjekt og interessant å bli kjent med nye folk på tvers av bransjer og fagfelt. Dessuten er det sosialt med felles lunsj og egen kaffekrok. Det er både smart og økonomisk å dele på fellesfunksjoner og fasiliteter, forteller produktutvikler Gunnar U. Stangeland i Thin AS, som flyttet inn i september.

Thin leverer publiseringsløsningen NewsFlow til små og store nyhetsformidlere over hele Norge.
 

Gode fasiliteter

Daglig leder Dag Olaf Aastebøl i Tråd som også flyttet inn i etasjen i september, er fornøyd over fasilitetene. Tråd tilbyr teknisk rådgivning innen audiovisuelle, lydtekniske, scenelys og scenetekniske løsninger.

– Forum Jæren tilby rimelig leie med gode fasiliteter som garderobe, møterom og kantine. Som en liten bedrift i antall ansatte, er det gunstig med mulighet til utveksling av erfaringer med andre bedrifter i etasjen, sier Aastebøl.
 

Et dynamisk miljø

Egil Lie i EVE Images - leverandør av 3D-visualisering - forteller at det kan by på gode muligheter for samarbeid, ved å dele etasje med flere bedrifter. Selv pendler han mye til Berlin og Oslo.

– Det gode miljøet er mye av grunnen til at jeg har valgt å ha kontor i Forum Jæren i tre år. Gode fasiliteter som møterom i 18. etasje, er noe jeg benytter meg ofte av, sier Lie.

Validé Jæren, som har vært på bygget siden 2010, forteller at det viktigste for dem er å sitte i et dynamisk miljø. Validé Jæren hjelper gründere og bedrifter som har potente forretningsideer med å få ideene fram til lønnsom virksomhet.

– Flere bedrifter i samme etasje betyr at det finnes et mangfold av kompetanse og personlige interesser. Hos oss er vi også mange små bedrifter, så vi blir hverandres arbeidsmiljø til en viss grad. Det liker jeg, siden mine kolleger sitter i Stavanger, Haugesund og Egersund, sier forretningsutvikler og juridisk rådgiver, Anne Helen Eide i Validé Jæren.

Daglig leder Roar Hasle i Megabite

Et sentralt knutepunkt

Forum Jæren ligger sentralt til på Jæren, og har gode kollektive tilknytninger. Daglig leder Roar Hasle i reklamebyrået Megabite Jæren & Dalane synes det er kjekt å ha lokale i et pulserende businessmiljø.

– Forum Jæren har god tilgjengelighet til tog og buss, noe som praktisk for både oss og våre jærkunder. Å ha felles etasje holder kostandene nede, da vi deler på fasiliteter som renhold, vaktmester, internett, møterom og kjøkken. Selv om vi er en liten bedrift, får vi likevel være del av et større miljø, sier Hasle.  

Fra venstre: Geir Sveen, Åge Olsen, Ove Ø. Heimsvik og Egil Ø. Nærland i Stavanger Aftenblad.

Beste tipsene

Stavanger Aftenblad kontor Bryne flyttet fra for store lokaler i Storgaten og inn i Forum Jæren i 2014.

– Vi trengte kontorplass, der andre tok seg av logistikken, og det fikk vi her i Forum Jæren, forteller journalist Geir Sveen.

Å ha kontorer i Forum Jæren var ikke tilfeldig.

– Vi journalister får ofte de beste tipsene og sakene i forbifarten eller helt tilfeldig, og da er det en fordel å treffe folk. Både her og der, sier Sveen.

Bilde fra venstre: Geir Sveen, Åge Olsen, Ove Ø. Heimsvik og Egil Ø. Nærland i Stavanger Aftenblad.

I sjette etasje sitter reklamebyrået Megabite Jæren & Dalane, Eve Images, Tråd, Thin, Temporary Space Nordics, Torp Fasteners, Norsk Regnesentral, Lan X, Validé og Stavanger Aftenblad kontor Bryne.


Grafisk designer i Megabite.Anders U. Waldeland, forsker i Norsk Regnesentral, forteller at det er spennende å prate med folk som jobber med helt andre ting.


Grafisk designer i Megabite og Anders U. Waldeland, forsker i Norsk Regnesentral, forteller at det er spennende å prate med folk som jobber med helt andre ting.