Trapper opp på grunn av økt etterspørsel

Daglig leder og utvikler Bjørnar Tollaksen startet (36) IT-selskapet Grensesnitt for to år siden. Siden den gangen har de flyttet inn i større lokaler i Forum Jæren og trappet opp bemanningen på grunn av økt etterspørsel av programvare.
 

dsc 1777
Grensesnitt hører til i 9. etasje og er 5 ansatte. Grensesnitt hadde først kontor i 16. etasje sammen med flere mindre bedrifter.
 
– Det er viktig å sitte i et miljø og ha struktur i hverdagen når man er i oppstartsfasen. Derfor var det perfekt å sitte i 16. etasje sammen med andre bedrifter. Forum Jæren er et ypperlig sted å ha lokaler i – særlig om man vokser som bedrift. Her får du små kontorer eller du kan leie hele etasjer om det er behov, sier Bjørnar. 

dsc 1764
Sitteplass i etasjen som deles med Megabite Reklamebyrå.


Drømmen ble en realitet


Bjørnar drev enkelmannsforetak siden han var 18 år og fikk etter hvert jobb i større IT-selskaper. Drømmen om å starte noe eget, var alltid til stede. 

– På et tidspunkt måtte jeg ta et valg. Valget ble å satse videre med eget selskap. Jeg fikk to dager fast jobb hos en kunde, og samme måned gikk Grensesnitt fra én til to ansatte. Jeg og Vegard holdt fortet ganske lenge i 16.etasje, og fikk være en del av et flott arbeidsmiljø med festlige folk, forteller han. 

Grensesnitt lager grensesnitt som folk elsker. Bedriften skreddersyr programvare til nettside, app og web. Grensesnitt sørger for at designet på de ulike plattformene fungerer og ser bra ut – helt fra bunn av.
 

Økt etterspørsel


Grensesnitt ble til i 2018 og er i dag fem ansatte. I april i år begynte designer Martha, og kort tid etterpå startet også traineeutvikler Hege og utvikler Bjørn i Grensesnitt for å dekke den økende etterspørselen. Når Grensnitt ble flere ansatte, måtte de flytte til et nytt og større lokale i 9 . etasje.

dsc 1766
Fra venstre; Hege Nielsen, Martha Lyngnes, Bjørnar Tollaksen & Bjørn Varga Salte er på plass på kontoret og møterommet til daglig leder. 

 
IT er en bransje i voldsom vekst, det merker Grensesnitt også. Grensesnitt planlegger med en vekst på 1–2 ansettelser per år.
 
– Vi ønsker å bygge oss opp i et kontrollert tempo i takt med behov og etterspørsel. Grensesnitt er i gode posisjoner med flere samarbeidspartnere, og vi har flere gode prosjektrammeavtaler med kjekke kunder. Grensesnitt har blant annet kontroll på alt av programutvikling som går på universitetssystemet til Universitet i Stavanger. Det er spennende, sier Bjørnar. 

Se flere jobber utført for blant annet Nordea, procontra, Skagen Fondene og Studio Oker. 
 

Ønsker flere lokale samarbeid


Grensesnitt har mest regionale kunder fra Stavangerområdet, men ønsker å samarbeide mer med lokale bedrifter fra Jæren. IT-selskapet har bevisst valgt seg kontorplass i Forum Jæren i Bryne.
 
– Det er veldig flinke folk som bor på Jæren, og de vil vi ha flere av. Det er mange som reiser til Stavanger og Forus fra Bryne hver dag. Alle trenger ikke å reise så langt. Det finnes rom for IT-utvikling her på Bryne. 

Er du på jakt etter en spennende IT-jobb i Grensesnitt – lever inn åpen søknad på mail her.