Storfint besøk på Forum Jæren

Tirsdag 25. april var statsminister Erna Solberg på besøk hos Gründerarena Jæren på Forum Jæren.

artikkel bilde erna
– Det var en flott opplevelse og en fantastisk anledning til å vise fram gode resultater og dyktige gründere, sier Ingrid Roth. Tre jærske gründere - Willy Rolland, André Gya hos Imagell og Berta Lende Røed fra FuelBox - fikk mulighet til å ha en presentasjon foran statsministeren og vise hvordan de har utviklet gode ideer til en bedrift de kan leve av.

– De gjennomførte med glans! Jeg tror både statsminister og gjester ble imponert over hva gründerne her på Gründerarena Jæren får til, sier Roth, som er leder for gründerarenaen.

Stort samhold og smittende glød
På statsministerens blogg, erna.no, kan man lese følgende om hennes opphold på Forum Jæren:

«Jeg møtte en fantastisk gjeng med gründere på Gründerarena Jæren. Oppfinnsomheten og skaperkraften gir seg utslag i nyvinninger og jobber. I tillegg opplevde jeg et stort samhold og en smittende glød blant de mange gründerne på Bryne. Oljesmellen har rammet mange norske familier og bedrifter hardt, særlig i Rogaland. Jeg er glad for at vi ser flere lystegn. Lav ledighet og høy sysselsetting er viktige mål for regjeringen.»

Skaper aktivitet
Gründerarenaen fikk i 2016 inn 263 ideer og hadde 109 nye etableringer. Etableringene har et potensial til å spare samfunnet for 13-14 millioner kroner årlig i netto dagpengeutbetaling.

– Det er mange bærekraftige og gode ideer som får ben å stå på hos oss. Dette skaper arbeidsplasser, reduserer arbeidsledighet og ikke minst gir verdiskaping til kommunene. Vi er så absolutt en arena for endring, nyskaping og vekst! Dette gir resultater som vi er utrolig stolt av, sier Roth.