Julebordsesongen starter allerede siste helgen i oktober og i år ble sesongen utvidet med én uke. Vidsyn serverer en tradisjonell julemat med ribbe, pinnekjøtt, julepølser og de gode medisterkakene.
Hver uke går det 50 kilo med kålrot, 60 kilo poteter og hele 70 kilo med ribbe og 70 kilo pinnekjøtt.
– Det kreves alltid litt logistikk, både når det kommer til mannskap og oppbevaring. Det er helt fullt opp på kjølerommet i denne perioden, og derfor må vi leie en kjølekontainer for å få plass til all kjøttet, forteller den erfarne kjøkkensjefen Kristine Vaule.

Det lokalproduserte kjøttet fra Gilde er ikke det eneste som tar plass på kjøleren. Desserten er også viktig i julebordsesongen. Her lager kokkene desserten selv. Velsmakende riskrem, karamellpudding, fruktsalat og jordbærsaus lages fra bunnen av. Vi har mye å gjør i denne perioden, men med tre ekstra flittige medarbeidere er vi alltid à jour, forteller hun.