Satser stort i Rogaland

BedriftsAkademiet har startet med ny avdeling i Forum Jæren og ønsker å styrke virksomheten i Rogaland. 1. juli åpnet de dørene i 1. etasje.

Fra venstre: Gjert Bjerkevoll, Martin Mateja-Tjessem, Toni Gundersen, Harald Næss, Tone Scheie Gudmestad og Øyvind Skagemo (ikke avbildet: Elin Idland).
Fra venstre: Gjert Bjerkevoll, Martin Mateja-Tjessem, Toni Gundersen, Harald Næss, Tone Scheie Gudmestad og Øyvind Skagemo (ikke avbildet: Elin Idland).
BedriftsAkademiet jobber på vegne av den enkelte jobbsøkeren og bistår med karrierveiledning og nettverksbygging for å finne aktuell arbeidsgiver. BedriftsAkademiet bistår arbeidssøkere med å komme i jobb. BedriftsAkademiet har også avdelinger i Egersund og på Karmøy i Rogaland samt flere andre steder i landet.

–      Mange av våre deltakere trenger tett oppfølging og individualisert karrierveiledning for å finne riktig type jobb og arbeidsgiver. Vi ønsker å appellere til bedrifter som vil bidra til et mer inkluderende arbeidsliv og som våger å satse på kandidater og arbeidstakere med hull i CVen, forteller avdelingsleder for Jæren og Dalane, Tone Scheie Gudmestad.

–      Vi tar gjerne telefoner på vegne av jobbsøkeren, og kan anbefale flere kandidater til riktig jobb. Vi kjenner jobbsøkeren godt slik at vi kan med hånden på hjertet fortelle hvor de passer inn. Den store ambisjonen vår er å hjelpe alle ut i arbeid. Vi bistår med gode løsninger slik man kan komme ut i betalt arbeid, fortsetter hun.  

Avdelingsleder Jæren og Dalane, Tone Scheie Gudmestad.
Avdelingsleder Jæren og Dalane, Tone Scheie Gudmestad. ​
 

Regionssenter i vekst


Det var ikke tilfeldig at BedriftsAkademiet valgte lokaler i Forum Jæren. Bryne er et regionssenter i vekst med mange bedrifter samlet på et sted. Gjennom samarbeid med NAV ligger det krav til universell utforming, nærhet til kollektive muligheter og sentral beliggenhet. Da ble Forum Jæren et opplagt valg.

 –      Vi ønsket å lokalisere oss her i Forum Jæren på grunn av det gode bedriftsnettverket. Vi skal være én avdeling med ett sømløst kontor i Bryne og ett i Egersund, sier Tone.

Med nye lokaler i Egersund og Bryne dekker BedriftsAkademiet området fra Klepp kommune til Lund kommune. De fleste som jobber her har lang og bred erfaring med å jobbe på oppdrag for NAV og med å få kandidater i jobb. Flere har også erfaring fra bemanning, rekruttering og HR.  

–      Fellesnevneren for de som jobber her er at alle er flinke til å jobbe med mennesker. De ansatte hos oss har et stort hjerte til å hjelpe folk videre i sin jobbsøkerprosess, samtidig som de har arbeidsgiverperspektivet.
 

Mulig oppskalering


Nå som arbeidsledigheten har økt får BedriftsAkademiet besøk av andre type kandidater som har mistet jobbene sine.

 –      Vi er godt forberedt på å skalere opp og øke vår kapasitet raskt hvis det viser seg at behovet øker mer og raskere enn opprinnelig planlagt, sier daglig leder Harald Næss.

Fra venstre: Karriereveileder Gjert Bjerkevoll, avdelingsleder Jæren og Dalane Tone Scheie Gudmestad og daglig leder Harald Næss.
Fra venstre: Karriereveileder Gjert Bjerkevoll, avdelingsleder Jæren og Dalane Tone Scheie Gudmestad og daglig leder Harald Næss. 

I BedriftAkademiet møter du erfarne og tydelige karriereveiledere som utforsker muligheter og beveger deg. De har gode dialoger med bedrifter i området. Alle bransjer og arbeidsgivere her på Jæren er aktuelle.

–      Erfaringen vår er at en betalt jobb kan bli til underveis med rett kandidat. Vi snakker varmt om våre jobbsøkere og ser mulighetene i de ressursene de har. Vi er med på å skape nye arbeidsplasser i form av å satse på folk, forteller han.