Nytt matkonsept på Jærsikten

Driften av Jærsikten i 18. etasje går som før selv om nye eiere er på plass. Jærsikten planlegger nytt konsept og flere arrangementer fremover.

dsc 0902
Jærsikten vil blant annet ha flere arrangementer for leietakere på huset og besøkende, og er i gang med å iverksette et helt nytt matkonsept.

– Det var fra før av allerede lagt et veldig godt grunnlag, og Jærsikten vil ta dette videre. Vi skal ha mer av lokale råvarer med et nordisk preg på maten. Det finnes mange måter å bruke råvarer på. Man trenger ikke bare å koke gulrøtter, disse kan også for eksempel syltes eller tørkes. Her finnes det uante muligheter, forteller Site Manager Ole Christian Skaar, som er ansatt i AB Solution og drifter Jærsikten.

Jærsikten bruker fortsatt noen av de eksisterende leverandørene, men tar også inn nye lokale leverandører. De ønsker å være en del av å styrke matregionen og matprofilen på Bryne.
 
– Jærsikten skal være en attraktiv plass. Det er kjekt å skape et matmiljø på tvers av forretningsideer og konkurranse, sier Skaar.
 

Moderne kurs- og konferanselokaler

Jærsikten har flotte og moderne kurs-, konferanse- og selskapslokaler i 18. etasje i Forum Jæren, med en unik utsikt over Jæren. Her kan interne og eksterne bedrifter ha kurs for ansatte og sine kunder.

Arrangement- og bookingansvarlig Tonje Egeland (24) forteller at driften av dette går som før, og at bedrifter kan bestille lokaler i arbeidstid og på kveldstid, med middags- eller lunsjservering.

– Flere bedrifter bruker oss daglig på bygget. Og vi har flere eksterne brukere som benytter seg av kurs-, konferanse- og selskapslokalene. Vi har åpent for arrangementer hver helg, forteller hun.
 
dsc 0915

Jærsikten har et stort konferanserom som kan deles opp i mindre soner, samt to mindre konferanselokaler med kapasitet til 16 og 8 personer. Det store selskapslokalet har kapasitet til 100 personer på middag, og kursarrangement fra 100-150 personer ut ifra bordoppsett. 

dsc 0919  ny
 
– Her kan man ha blant annet selskaper, bryllup, konfirmasjoner og bursdager. Det er også mulighet for å ha arrangementer på taket om været tillater det. Vi har også skjenkebevilling. I baren har vi kapasitet til 25 personer, og 40–50 personer uten matservering, forteller Egeland.
 

Lang erfaring

Egeland jobber med en Mastergrad i event management, og har en bachelor i administrasjons og ledelse.
 
– Å jobbe i Jærsikten er ett skritt videre mot drømmejobben. Det er mange muligheter for meg her, sier hun.
 
dsc 0908Egeland ble inspirert av bransjen allerede på ungdomsskolen og har lang erfaring med å planlegge arrangementer. Hun ønsket å jobbe i Jærsikten på grunn muligheten til å være med å bygge opp driften gjennom ulike arrangementer.

– Vi ønsker å ta Jærsikten et steg lengre enn det som har vært og vi vil bygge oss gradvis oppover. Dette med et nytt matkonsept. Vi ser også på muligheten for å ha åpent én dag i måneden med matservering og bandmusikk. 
 

Utfordrende tider

Covid-19 har satt sitt preg på hele bransjen, inkludert Jærsikten. Situasjonen har bedret seg og Jærsikten har nå mulighet til å holde arrangement som er tilrettelagt innenfor FHI og kommunens retningslinjer. Jærsikten følger situasjonen tett og ser på muligheter sammen med kundene. De nye retningslinjene har ført til at kapasiteten i lokalene blir mindre og at enkelte menyvalg som buffé midlertidig utgår.

– Selv om vi startet med denne utfordringen tidlig i etableringsprosessen føler jeg at noe positivt har kommet utav situasjonen. Man har blitt godt kjent med flere leietakere på bygget og eksterne kunder. Vi har alltid mye å snakke om og vi har møtt disse utfordringene sammen, smiler Egeland.