Lunsjen er dagens høydepunkt

Kantinen i Forum Jæren har 650 gjester til lunsj i løpet av en vanlig uke. – Dette er en super møteplass, en garanti for at våre ansatte får god og sunn mat, og et bra argument ovenfor potensielt nye medarbeidere, sier Reid Skjærpe i Aarbakke Innovation, som tror lunsjtilbudet også tiltrekker nye leietakere, en teori kjøkkensjef Kristine Vaule støtter.

Kristine Vaule og Reid Skjærpe møtes i kantinen så å si hver arbeidsdag, og har en lystig tone.
Kristine Vaule og Reid Skjærpe møtes i kantinen så å si hver arbeidsdag, og har en lystig tone.
Reid og hans kollegaer benytter seg av Forum Jærens kantine så å si hver dag.

– Først og fremst er jo maten som blir servert utrolig god, og det varieres så mye at man ikke blir lei av å gå her. Å ta lunsjen i kantinen er en fin anledning til å få oppholde seg i litt andre omgivelser rundt litt andre ansikter. Vi tror det er lurt å komme seg litt ut av kontorene, og setter stor pris på at Forum Jæren har dette tilbudet. Det vet jeg andre bedrifter på huset også gjør. Godt drivstoff skaper gode arbeidere og godt resultat, fastslår Reid, og legger til:

– Så hvis vi ikke har møtevirksomhet, spiser vi i kantinen. Og siden det er lov å ta med kunder og kontakter, hender det at jeg tar dem med i kantinen enten før, under eller etter møtet. Det jeg ser og tilbakemeldingene jeg får er at denne kantinen ikke står tilbake for noen, dette er toppklasse selv sammenlignet med det oljeselskapene serverte i de beste tidene.

Lær mer om hvordan det er å leie kontorlokaler på Forum Jæren

Hvem liker sennepskomle?
Kjøkkensjef og kantineansvarlig Kristine Vaule sier at de jobber hardt for at alle som besøker kantinen skal være fornøyde. kantine 2

– Vidsyn overtok ansvaret for kantinen for to år siden, og tilbakemeldingene jeg får er utrolig positive, noe som gjør det veldig kjekt å jobbe her. Den siste klagen jeg fikk kom i januar og var at vannet var for kaldt – det tok vi selvsagt til oss og har nå en vannkanne uten isbiter! Det er en god gjeng som holder til på Forum Jæren, og vi blir veldig glade når vi får se dem i kantinen. Vi føler jo at vi kjenner en del av disse menneskene veldig godt – vi vet hvem vi må spare smoothie til fordi de ikke kommer før kvart over tolv, hvem som liker sennep til komla, og hvem som har bursdag og skal få kake og sang. Det er kjekt å servere dem et hyggelig avbrekk i arbeidsdagen!

Vil du jobbe i kantinen? Nå er det ledig stilling som kokk i Vidsyn

Variert meny
Hver mandag blir ukens meny av varmretter hengt opp i første etasje, heisene og kantinen, og hver dag er de tre kokkene på jobb klokken syv for å sørge for at maten står klar når kantinen er åpen fra 11 til 1230. Og selv om innholdet på menyen varierer mye, er det noen rammer som gjør at folk vet hva de kan forvente.kantine 3

– På onsdagene har vi fisk, annenhver torsdag er det komle, og før helgen kommer liker vi å servere litt fredagskos med for eksempel tacos, nachos eller noe orientalsk. Og så har vi et bredt utvalg brødmat, yoghurter og annet. I tillegg har vi en veldig populær salatbar som vi merker at stadig flere velger nå som det nærmer seg badesesongen, sier Kristine, og legger med et smil om munnen til at de innimellom også frister sine gjester med søte saker som smoothies og kake – «man må unne seg litt kos av og til».

Du kan følge Vidsyn-kokkene på Snapchat: @KokkeneiVidsyn

Valgfrihet for bedriftene
En annen av de mange fordelene med Forum Jærens kantine er at man kun betaler når man faktisk bruker den. I motsetning til mange andre kontorlokaler hvor kantinetjenester er en del av husleien, får bedriftene på Forum Jæren velge selv.kantine 4

– Man kan enten betale med bankkort, eller registrere nøkkelkortet i kassen og få regning på slutten av måneden.

– Det er positivt at man kan velge selv – det gjør at man kan velge sin egen løsning. Noen dekker lunsjen til ansatte, noen sponser litt, noen ordner lunsj selv, og noen lar de ansatte velge. Aarbakke Innovation ser en stor verdi i lunsjtilbudet, og selv i de magre tidene vi nylig har vært gjennom, har vi valgt å opprettholde dette tilbudet og heller spart på andre ting, sier Reid, som poengterer at de ansatte alltid tar trappene opp til 15. etasje etter lunsjen – «hvis ikke hadde vi jo vært smellfeite hele gjengen så god som maten er».

Les mer om hva Aarbakke Innovation gjør når de ikke spiser lunsj

Vil begeistre enda flere
Per i dag er det rundt 50 bedrifter og privatpersoner som får faktura for kantinetjenester på slutten av måneden, i tillegg til svært mange som stikker innom en gang innimellom. Kristine håper at enda flere vil benytte seg av kantinen fremover.

– Vi ønsker å gjøre lunsjen til dagens høydepunkt. Vårt motto er å begeistre, og det vil vi fortsette å gjøre hver dag. Samtidig skal dette være en åpen, sosial arena, så det er helt lov for de som har med sin egen lunsj på jobb å ta med den til andre etasje for å spise og ta del i det gode Forum-miljøet, sier Kristine, og forteller at det også er mulig å bestille med seg mat hjem fra kantinen om man ikke vil bruke tid på middag. I tillegg har Vidsyn nå fått en ny lunsjmeny, så om man vil ha noe helt spesielt til lunsj eller skal ha et kundemøte hvor man vil sitte alene, er det en spennende mulighet. Og om været er bra, er det fullt mulig å ta lunsjen på taket og nyte den fantastiske utsikten utover Jæren.

Vil du ha kontorplass på Forum Jæren? Ta kontakt for å høre om mulighetene!


kantine 5