KPMG satser fra Forum Jæren

Høsten 2017 kjøpte KPMG opp revisjonsselskapet Sumergo, som har hatt avdelingskontor på Bryne siden 2013. –  Sammenslåingen gjør at vi fremover vil kunne å betjene våre kunder på Jæren enda bedre, sier Reider Seland.

Live Skogvold, Anne Tengs-Pedersen, Eirik Braut og Reidar Seland er blant de som blir å finne i KPMG sine lokaler i 16. etasje på Forum Jæren. – Det er bare å komme på besøk, selv om vi ikke kan love ferskt bakverk hver dag!
Live Skogvold, Anne Tengs-Pedersen, Eirik Braut og Reidar Seland er blant de som blir å finne i KPMG sine lokaler i 16. etasje på Forum Jæren. – Det er bare å komme på besøk, selv om vi ikke kan love ferskt bakverk hver dag!
For å skape ytterligere vekst i Rogaland, særlig innen lokalt næringsliv, har KPMG sett etter en egnet kandidat som vil gi dem økt markedskraft og en tydeligere posisjon overfor denne delen av næringslivet.

De fant riktig kandidat i Sumergo, som med sine rundt 25 ansatte fordelt på hovedkontoret på Forus og avdelingskontoret på Bryne var Rogalands største revisjonsselskap bak «de fire store». De ansatte på Forus flyttet inn til KPMGs kontorer i Stavanger sentrum etter oppkjøpet, mens kontoret på Forum Jæren har blitt utvidet fra ett kontor som var betjent noen dager i uken, til å ha inntil 8-10 kontorplasser og åpent hver dag.

– På Bryne og Jæren skjer det veldig mye interessant i næringslivet, og det er derfor ikke rart at KMPG ville satse her. Her har man både små og store selskaper i et vidt spekter bransjer, og en oppfinnsomhet og arbeidskraft man ikke finner mange andre steder. Vi ønsker å være en naturlig samarbeidspartner lokalt, enten bedrifter er i en vekstfase, skal utvide virksomheten internasjonalt eller bare trenger å effektivisere egne prosesser for bedre kostnadsstyring, sier Reidar Seland.

Det at Sumergo nå har blitt en del av KPMG, gjør at de vil kunne tilby flere tjenester, som følge av at de har et større apparat i ryggen, både nasjonalt og internasjonalt.

– Våre kunder får nå, i tillegg til revisjons- og rådgivningstjenester, også tilgang til advokater og et betydelig utvidet rådgivingsgrunnlag som Sumergo ikke hadde. Vi blir eneste selskap på Jæren hvor man får disse tjenestene på samme plass, og det er nok attraktivt for mange nåværende og potensielle kunder, mener Anne Tengs-Pedersen.

Les mer om hva KPMG Bryne kan tilby
 

– Forum Jæren er rette plassen

Selv om selskapet ble kjøpt opp og skulle utvide satsingen på Jæren, var det aldri et tema å flytte fra Forum Jæren.

– Vi visste at dette var rette plassen for oss å være. Dette bygget var en viktig faktor for at vi etablerte avdelingskontor på Bryne i 2013, og vi er veldig fornøyde med tilværelsen på Forum Jæren. Det viser igjen i regionen, og her får vi også tilgang på gode kontorlokaler og alt vi behøver av tjenester, slik at vi kan fokusere på å gjøre jobben vår, sier Reidar.

– Forum Jæren er en god arena for et revisjonsselskap. Vi har skapt mange kontakter, både på offisielle tilstelninger og arrangementer i Vidsyn og gjennom uformelle drøser i kantinen. Når man holder til på en plass som dette, er det også som å være en del av et større firma med ulike avdelinger. Det er et svært positivt miljø på huset, og man får kollegaer i andre selskaper som er på bygget, forklarer Eirik Braut.

11. april avholder KPMG selv frokostmøte om GDPR på Vidsyn - les mer her

– I tillegg er det er meget bra knutepunkt – tett på både god parkering og offentlig kommunikasjon som jernbane og buss. Vår beliggenhet her gjør at det er lettere å rekruttere dyktige ansatte som bor i nærområdet, i tillegg til at det er enkelt å pendle hit fra Sandnes og Stavanger, fastslår Live Skogvold.

– Vi er også fornøyde med at vi nå har flyttet over til andre siden av bygget her i 16. etasje – nå har vi den fantastiske sjøutsikten som jeg aldri blir lei av å se på, sier Anne.

Les mer om hva Forum Jæren kan tilby sine leietakere
 

Lokal forankring med globalt nettverkFra sine kontorer i 16. etasje på Forum Jæren nyter KPMG Bryne nå utsikten mot jærkysten.

Reidar og hans kollegaer er klare på at selv om man nå har gått fra å være et lokalt selskap med noen titalls ansatte til å bli en del av et globalt selskap med nesten 200 000 medarbeidere, skal ikke jærkundene være redde for at deres behov vil forsvinne i mengden.

– Det er folkene som jobber her som betyr noe, og vi vil fortsatt ha fullt fokus på å sørge for at våre lokale kunder får oppfølgingen de ønsker. Vi vet at det er våre gode kunderelasjoner som har gjort at selskapet har klart å tiltrekke så mange kunder, og den servicen skal vi fortsette å levere, fastslår Reidar.

– Dette skal bare telle positivt for våre kunder, som nå også får tilgang på internasjonal kompetanse, noe som er interessant for jærbedrifter som eksporterer sine produkter, mener Eirik.

– Med lokal forankring og et nasjonalt og internasjonalt nettverk i ryggen kan vi tilby kundene hele spekteret av tjenester innen revisjon, rådgivning, regnskap, skatt og avgift, sier Live, før Reidar påpeker at som KPMG får de også et stort fortrinn i den teknologiske utviklingen som nå skjer i revisjons- og rådgivningsbransjen.

– Digitalisering og investering i teknologi blir stadig viktigere fremover. Som en del av KMPG vil vi få tilgang til kompetanse og systemer som Sumergo aldri ville kunnet utvikle på egen hånd.

Kontakt Forum Jæren om å leie kontor her
 

Søker nye ansatte

Overgangen fra Sumergo til KPMG skal gi mer aktivitet og flere kunder på Jæren, i tillegg til at de skal kunne serve eksisterende kunder enda bedre. KPMG Bryne har allerede ansatt én ny revisor, og er på jakt etter enda flere som vil være med på reisen videre.

– Vi rigger oss for en spennende fremtid på Forum Jæren, og planlegger å i hvert fall ta med enda en revisor, samt en advokat med på laget. Hvis det høres interessant ut, er det bare å ta kontakt eller stikke innom kontoret på Bryne for å se hvordan vi har det, inviterer Reidar Seland.

Se de ledige stillingene her