Med utsikt over Jærens matfat, og Pøbels nye portrett av Erling Braut Haaland, troner toppetasjen i Høghuset majestetisk over Brynes by. Ønsker du lokaler med utsikt, lys og luft, får du det ikke bedre enn dette. Forestill deg bryllups- eller konfirmasjonsmiddag på 67,7meters høyde med 360 graders utsikt, og tilgang til takterrassen hvor solnedgangen kan nytes.
– Vi har opplevd stor pågang etter at vi åpnet første april. Jeg tror folk har savnet de flotte lokalene som tidligere het Vidsyn. Det har gått slag i slag med konfirmasjoner, bryllupshenvendelser, bedriftsarrangementer og konferanser, sier daglig leder, Linn Vorkinn.
Pøbels nye portrett av Erling Braut Haaland.
Plass til 100 personer
Selv om Jæren hummer- og kanarioppdrett har et noe utradisjonelt navn og store kreative planer for fremtiden, er det utleie av toppetasjens lokaler med matformidling og bar til større arrangement som er formålet. Bedrifter og private kan leie lokalene til sosiale arrangement på dagtid, kveld og helg. Vorkinn koordinerer etter ønsker og behov, og sørger for å leie inn folk og servering.
– Restauranten Hemmeleg manglet plass til store arrangementer, og eierne valgte derfor å starte dette nye firmaet for å kunne ta imot selskap opptil 100 personer. Målet deres er å løfte Jærens matfat, og i toppetasjen ser vi jo utover matfatet, forteller Vorkinn.
Kortreist mat
Maten som serveres er enten fra kjøkkenet til ”Hemmeleg”, eller fra medeier Arne Nese sitt kjøkken ”Ekte Matglede”, alt ettersom hvilken meny som ønskes. Medeier Jone Wiig leverer grønnsaker fra sitt gartneri til begge restaurantene, og alt av råvarer som brukes til matlagingen skal være så kortreist som mulig.
– Det er fantastisk å ha eiere som er så opptatt av byens ve og vel. De ønsker å engasjere folk, og få til gode opplevelser for innbyggerne. Brødrene Hagerup, Arne Nese og Jone Wiig skaper liv og engasjement, mener Vorkinn.
Hun har vært i service- matbransjen i mange år selv, og var et naturlig valg som daglig leder. Allerede som 21 åring drev hun sitt eget Big Bite-spisested, som hun utvidet til to spisesteder. Etter noen år som senterkoordinator for M44, satte hun seg på skolebenken, og nå sjonglerer hun studier innen markedsføringsledelse på BI med småbarnsliv og rollen som daglig leder for Jæren hummer- og kanarioppdrett.
– Vi har opplevd stor pågang etter at vi åpnet første april. Jeg tror folk har savnet de flotte lokalene som tidligere het Vidsyn. Det har gått slag i slag med konfirmasjoner, bryllupshenvendelser, bedriftsarrangementer og konferanser, sier daglig leder, Linn Vorkinn.
– Å skape opplevelser er min store lidenskap. Det skal være kjekt å gå ut og spise sammen med gode venner, og du skal sitte igjen med den gode følelsen. Vi dekker på med hvite duker, fint servise og bestikk, samtidig som vi muliggjør at de som leier kan ta med egne ting for å sette et personlig preg på arrangementet, sier Vorkinn.
Innovative
Fremtidsplanene for 18. etasje er både bærekraftige, kreative og nytenkende. Eierne har sett for seg både soppvegg med selvdyrket sopp, akvaponisk anlegg med fisker og grønnsaksdyrking og en minioppdrett av hummer i lokalene. Tanken bak bedriftens navn var på mange måter å synliggjøre muligheten for de kreative planene, samtidig som utrykket hummer- og kanari, blir brukt på Jæren og betyr litt av alt. De ønsker å gi det beste fra A til Å innenfor de eksklusive ytterpunktene som hummer og god vin fra Kanariøyene.
– Tenk så hyggelig for barna å kunne se hummeren i levende live hos oss. Vår styreleder Alf Reime er også styreleder for Norwegian Lobster Farm, og har kontaktene for å kunne muliggjøre denne drømmen. Vi har fått midler av innovasjon Norge til å jobbe videre med tanker og ideer til hva vi kan få til her oppe, så vi går en spennende tid i møte, mener Vorkinn.