Humor, humør, fag og fellesskap

Torsdag 19. oktober var foredragsholder Hasse Thorbjørnsen på besøk på Forum Jæren for å dele hemmeligheten bak hvordan man får det gøy på jobb. 

Mange smil lå på lur når Hasse Thorbjørnsen holdt foredrag for interne på Forum Jæren.
Mange smil lå på lur når Hasse Thorbjørnsen holdt foredrag for interne på Forum Jæren.
– Det er viktig at vi vedlikeholder fellesskapsfølelsen blant alle bedrifter og ansatte her, og fra Hasse fikk vi både underholdning og relevant faglig påfyll, sier Aarbakke Innovations Elisabeth Karlsbakk, som var initiativtaker til internarrangementet, og utdyper:

–For en liten eller mellomstor bedrift kan det være vanskelig å ta seg råd til å leie inn en foredragsholder eller lignende, men ved at vi er mange som kan gå sammen og dele kostnaden, får vi det til. Det er én av de mange fordelene med å ha kontorlokaler på Forum Jæren. Og så gjør det dette til et kjekt sted å arbeide når vi kan komme sammen til arrangementer, og møtes på tvers av bedriftene utenfor jobbsammenheng andre steder enn i heisen og kantinen, mener Karlsbakk.

Omtrent 90 ansatte var tilstede, det vil si cirka en tredjedel av alle ansatte som har kontor på Høghuset på Bryne. Arrangementet var gratis for deltakerne, sponset av Aarbakke Innovation, Arne og Hulda, Azets, Compendia, DNB og Forum Jæren.

– Vi valgte å gjøre det på denne måten nå for at alle på huset skulle kunne være med, og alle bedriftene var veldig positive til å støtte dette. Jeg møtte umiddelbare «ja» når jeg tok kontakt, og det var veldig kjekt.

Vil du bli en del av fellesskapet på Forum Jæren? Les mer om ledige kontorlokaler her.

Tårnsynergier
Foredraget til Hasse Thorbjørnsen hadde tittelen «Det skal være gøy å jobbe. Medarbeidere i godt humør skaper bedre resultater». Det en av Norges mest erfarne foredragsholdere leverte, var et budskap med masse humor, men likevel nyttige og inspirerende poenger.

– Det er ikke tvil om at dette var både underholdende og at de som var tilstede her får noe utav det som vil komme dem til gode i jobbsammenheng. Han snakket blant annet om De tre musketerer – «Én for alle, alle for én» - hvordan man må lære av hverandre og jobbe sammen for å oppnå suksess. Får å lykkes må man være positiv, og alt begynner med deg selv. Du har makten til å påvirke kollegaer positivt og bidra til å skape god stemning på jobb.

– Han snakket også om «dere i tårnet», og hvordan vi er et fellesskap som kan samarbeide og dra synergier. Det var mange gode poeng som ble presentert, forteller Elisabeth, som er sikker på at internarrangementer som dette vil knytte bedriftene på huset tettere sammen og bidra til mer samarbeid.

Lær mer om Forum Jæren

Ikke et engangstilfelle
elisabeth karlsbakkElisabeth sier at arrangementet fristet til gjentakelse.

– Jeg tror definitivt ikke dette var et engangstilfelle. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, så det er nok mange som allerede gleder seg til neste internarrangement. Else på Vidsyn sa allerede på torsdag at hun hadde ei hun ville ha hit neste gang, sier Elisabeth, som er klar på at det absolutt ikke trenger være hun eller Aarbakke Innovation som tar initiativ til neste arrangement.

– Hvis man har noe man ønsker å få til, sjekk interessen hos naboene her på huset og få det til. Folk her er positive og kjekke her, og vil gjerne tilbringe tid sammen, noe vi så på at flere koste seg i baren i Vidsyn både før og etter foredraget.

Lær mer om hva Forum Jæren kan tilby - ta kontakt!