Gode utsikter for Forum Jæren

Høghuset på Bryne har de siste ti årene blitt et fyrtårn for jærsk næringsliv. Daglig leder Tommy Kvia er mer opptatt av å se fremover, og finne ut hva Forum Jæren skal være de neste ti årene. – Én ting er sikkert - dette skal alltid være et attraktivt sted å leie kontorlokaler, sier han.

Tommy Kvia og Forum Jæren ser fremover, og har som mål å kontinuerlig utvikle bygget for nåværende og fremtidige leietakere.
Tommy Kvia og Forum Jæren ser fremover, og har som mål å kontinuerlig utvikle bygget for nåværende og fremtidige leietakere.
– Forum Jæren har alltid vært «det høye bygget på Jæren», men vi må i fremtiden også være noe mer enn det. Vi jobber kontinuerlig med å se etter nye måter å holde kostnadene nede, effektivisere driften og skape synergier på tvers av bedriftene som holder til her. Det er et langsiktig arbeid, men målet må alltid være å bli bedre, for hvis man står stille, stagnerer man, mener Tommy Kvia, som sier at de både vurderer hvordan bygget i større grad kan utnytte teknologiske nyvinninger, hvilke energitiltak som kan, bør og skal gjennomføres, og hva slags effektive hjelpemidler som kan tas i bruk for å videreutvikle bygget.

– Det finnes utrolig mye spennende som kan gjøres i et bygg som dette, og vi har et kjempegodt fundament å ta utgangspunkt i. Det viktigste for oss når vi jobber videre med dette er å sørge for at vi implementerer løsninger som faktisk er nyttige for våre leietakere.
 

Mange vil ha kontorplass

Tommy kan fortelle at Forum Jæren per i dag har et belegg på rundt 85 prosent, et tall han er relativt fornøyd med, med tanke på hvordan den økonomiske situasjonen har vært for mange bedrifter i Rogaland de siste årene. Han kan dog fortelle at han ser tegn på at det er i ferd med å bli bedre tider.

– Det har vært en tørkeperiode på forespørsler om kontorplass de siste årene, men nå etter sommeren har det vært et veldig påtrykk. Det har ikke gått en eneste uke uten at noen har tatt kontakt for å høre mer om mulighetene vi har å by på. Det er alt fra enmannsforetak til bedrifter som vil leie mer enn én etasje. Mange har tro på at økonomien er i ferd med å snu og kjenner at det er positivitet i næringslivet, og tør derfor bevege seg ut fra hjemmekontor og gamle lokaler og oppgradere til noe nytt og fint. Det er veldig kjekt, og vi jobber på spreng med å tilpasse tilbud og løsninger for nye leietakere, sier Tommy, som samtidig inviterer andre som søker næringslokaler til leie på Bryne til å ta kontakt, da det enn så lenge ennå er plass til flere på Forum Jæren.

Se kontaktinformasjon her
 

Skreddersydd mangfold

– Før jeg i fjor høst fikk muligheten til å ta over som daglig leder for Forum Jæren, hadde jeg allerede vært her på huset i tre måneder som vanlig leietaker. Det som slo meg da jeg kom hit var hvor inspirerende og motiverende det var å komme inn i et miljø som dette – et offensivt næringsliv som gir mye til hverandre. Kort fortalt er det en god plass å være. Så når jeg fikk mulighet til å styre skuten og bidra til å videreutvikle dette flotte stedet, var jeg 100 prosent trigget med en gang.

I dag er det et stort mangfold av bedrifter og organisasjoner som holder til på Forum Jæren. Offentlige etater som Bane Nor, stiftelser som Kreftomsorg Rogaland, og aktører som driver innen eiendom, bank, ingeniør, media, teknologi/IT, opplæring, økonomi, reklame og mye mer.

– Alle typer bedrifter passer her, og det mangfoldet er en viktig del av å gjøre oss bra – blant annet skaper det synergier mellom ulike bransjer. Det er mange gode grunner til at de velger å ha kontorplass på Forum Jæren, men det at vi skreddersyr løsninger til hver enkelt leietaker er nok en viktig faktor. Vi kan tilpasse lokalene til det bedriften behøver, enten det er enkle cellekontorer, åpent kontorlandskap, møterom eller noe annet, og kan tilby alt som trengs av indre fasiliteter som nettverk, møbler, kjøkken og så videre, forteller Tommy, og minner om at de også tilbyr utleie av fleksible kontorløsninger, med mulighet for korttidsleie, for enmanns- og mindre bedrifter gjennom Forum Flex.

Et godt sted å være

Det er en kald novemberdag, men solen skinner ennå inn på Tommy sitt kontor i sekstende etasje på Forum Jæren. Ut vinduet kan man se så å si hele Jæren.

– Av og til slår det meg hvor fantastisk det er å ha kontor her. Som en kollega sier – når man får kunder på besøk til Forum Jæren som ser dette for første gang, kommer de til å være positivt innstilt når de får nyte denne fantastiske utsikten, sier Tommy.

Han påpeker at den flotte utsikten dog kun er én av mange positive egenskaper ved Forum Jæren.

– De siste årene har det vokst frem en stadig sterkere akse her i området, som vi liker å kalle senter for jærsk læring, næring og kultur. Forum Jæren har spilt en viktig rolle, men også en rekke andre aktører er med på å gjøre Bryne til et meget levende og attraktivt regionsenter. I tillegg er lokasjonen vår helt fantastisk. Her ligger vi tett på alt av offentlig kommunikasjon, både tog, buss, flybuss og taxi, og vi har en ypperlig parkering i kjelleren, sier Tommy, og forteller at de nå har reforhandlet avtaler som gjør at det skal bli mer fordelaktig for leietakere å benytte seg av det underjordiske parkeringsanlegget, både med tanke på abonnements- og gjesteparkering.
 
– Likevel er jeg tydelig på at det som er aller best med Forum Jæren, er menneskene her. Det er et veldig godt miljø som gjennomsyrer hele bygget – fra Vidsyn-jentene i toppetasjen, gjennom alle leietakerne som bidrar til å skape fin stemning i og mellom resten av bygget, og ned til Sjur sitt tekniske rom i kjelleren. Det gjør at det er en glede å gå på jobb på Forum Jæren, og jeg skal fremover jobbe for at enda flere får ta del i den gleden!

 Les mer om Forum Jæren her
------------------------------------------------------------------------------------
 Navn: Tommy Kvia
 Alder: 39 år
 Stilling: Daglig leder Forum Jæren
 Utdanning: Diplomøkonom BI Stavanger og BI Bergen
 Tidligere arbeid: Veidekke, Entreprenørfirma Kvia, Kvia Eiendomsutvikling
 Sosial status: Gift med Åshild, tre unger på 19, 13 og 9
 Bosted: Nærbø
 Fritidsinteresser: Idrett med ungene