Drivkraften bak Opplev Jæren

Drivkraften til Frode Hagerup er å være kreativ, ha kontroll på egen hverdag, fleksibilitet, selge opplevelser folk ikke forventer, være vert og legge til rette for trivsel. For åtte år siden startet Frode Hagerup sin første bedrift, Jordbærpikene, og etterpå Farsekongen og det mystiske spisestedet Hemmeleg. Denne drivkraften har han med seg som daglig leder i Opplev Jæren.

dsc 2261
– Jeg trives ikke i satte rammer, og har alltid ønsket en friere hverdag. Jeg liker å organisere, og ta imot gjester. Fokuset de siste årene har vært å lage nye opplevelser og et konsept som er utenfor malen, forteller han.
 

Politisk engasjert


Frode liker å ha mulighet til å engasjere og påvirke, dette er noe han har fått utløp for gjennom politikken. Det tok seks år før han kom inn på listen, på grunn av kjønnskvoteringer. 
 
– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Da fikk jeg en plass i kommunestyret til Time kommune hvor jeg fikk muligheten til å påvirke politikken lokalt.
 
Samfunnsinteressen gjør at Frode passer godt inn i politikken. På den måten kan han være med å endre.
 

Fra restaurantbransjen til turisme


I Hemmeleg har Frode hatt fokus på å skape et reisemål på Bryne. Han ønsker et økt samarbeid på Jæren og går fra å jobbe med samarbeid i serveringsbransjen på Bryne til å jobbe med samarbeid i reiselivsnæringen på Jæren. Det er mye av det Frode nå skal gjøre for Opplev Jæren. Å få flere folk til Jæren og se hva Jæren og folkene kan by på.
 
– Jeg er stolt og veldig glad i Jæren, og det er en kjekk jobb å vise frem.
 
Frode var med på å vedta de kommunale oppstartsmidlene til Opplev Jæren. Men det var ikke før han så annonsen han faktisk så for seg rollen som daglig leder for Opplev Jæren. Det var en jobb han kunne kombinere sammen med de andre jobbene. 
 

Spinner idéer fra Forum Jæren


Når Frode har besøk på kontoret sitt i 16. etasje, kan han vise dem hele Jæren. Hvis de ønsker et mer spektakulært syn av Jæren, er toppetasjen den beste plassen å vise Jæren fra alle kanter.

Se Forum Jæren og utsikten:

 

– Det er mye kompetanse på huset med stor tetthet av bedrifter. Jeg er opptatt av å bruke jærske bedrifter som samarbeidspartnere. De midlene vi får fra Jæren, skal brukes her.
 
Forum Jæren tilbyr flere møtelokaler for små og store samlinger. Er du på jakt etter nytt lokale med gode tilbehør som møtelokaler, kantine og sitte i et stort nettverk med andre kompetanserike bedrifter? 
 
Opplev Jæren skal blir en proff reiselivsaktør som viser frem Jæren fra sin beste side. Her kan du booke alt via nettsiden, som kommer i en forenklet utgave i sommer. I løpet av året skal det komme en mer gjennomarbeidet nettside med bookingsløsninger til ulike pakkeaktiviteter.
 

Satser på agroturisme


Agroturisme innebærer å ha besøkende til små og store garder, og til store industrigarder, hvor besøkende kan se på tekniske løsninger og utstyr i bruk i storfjøset. Det er ofte mange automatiserte prosesser som er interessante å se på.
 
– Her kan du være med å se når kyrne blir melket, eller når eggene klekkes. Det er mange støtteordninger som skal gå igjennom. Reiseliv er et felles ansvar for hele regionen, ikke bare for kommunen. Sammen med industrien skal vi styrke den jærske ånden og bygge merkevaren Jæren.
 
Frode mener den beste måten å oppleve Jæren på er på sykkelen.
 
– Jæren er Norge i miniatyr-format. Det er kort vei fra sjø og fjell. For folk i utlandet er det eksotisk å komme til Jæren. Det skal vi vise frem på bilder. Før pandemien ville folk reise bort fra Jæren. Nå utforsker de nærmiljøet og har glede av det. Den lokale stoltheten er bygget opp siden 12. mars, og det skal vi fortsette å gjøre.
 

Kraftturisme og mye i gjære


Frode jobber nå 60 prosent i Opplev Jæren, men tror det blir 100 prosent i løpet av året. Nylig ble Trine Lode med på laget. Hun skal jobbe med kartlegging av mulighetene innen agroturisme på Jæren. Fremover vil Opplev Jæren jobbe tett sammen med Bryne VGS med reiselivslinjen på VG 2 om reiseturisme.
 
I sommer ble Pøbelkartet blir lansert. Her kan du se hvor all pøbelkunsten er lokalisert, fra Stavanger til Varhaug, og i Bjerkreim. Opplev Pøbel her. https://opplevjaeren.no/pobel/. Vi kan også bare glede oss til å se hva som kommer til å skje innen kraftturismen. Her er det allerede laget store planer.
 
– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Bryne Næringsforening og Brynes Vel om et prosjekt på Bryne Torg. Samtidig er det viktig å samarbeide bra med andre aktører som Region Stavanger og nabokommunene.
 
Det er fortsatt mange planer på gang, og nå er også nettsiden klar. Her kan du på sikt få vite mer om de andre pakkeaktivitetene som kommer – både for de som bor her og tilreisende.