Bryne har fundamentet – nå skal det vises

Bryne har forandret seg til å bli en urban liten storby, som har grunnverdier fra tidligere, med stasjonen som et knutepunkt og jordbruket tett på. I takt med gode fritids, handel- og kulturtilbud, trenger man ikke å reise ut av Bryne. Istedenfor trekker heller Bryne imot seg flere folk – både fra nord og sør.
 

dsc 2591
I løpet av de siste tiårene har Bryne endret seg med flere butikker, restauranter, og utesteder, større handlesenter, bibliotek og kino, samt et mangfold av fritids-, handel- og kulturtilbud. Den unike endringen er et resultat av et godt samarbeid mellom forskjellige aktører, som får frem det beste av det beste for Bryne.
 

Det meste innen 400 meter


Kenneth Lia har jobbet 20 år i familiebedriften Hjalmar Thue og Co, og fortsatte å holde fortet oppe i nye lokaler i Reeveien, 7 år til. Her drev han MX Sport. Nå er han daglig leder i Bryne næringsforening med kontor i Forum Jæren.
 
– Folk gir uttrykk for at de trives og koser seg i Bryne. De er stolte over byen og bruker det økende kulturtilbudet. I en radius på 400 meter fra torget har du M44, flere restauranter og cafeer, kulturrik park, gågaten med mange koselige nisjebutikker, togstasjonen, Forum Jæren, Sandtangen, nytt bibliotek og Norges største videregående skole.

dsc 2673
Brix Brygghus tilbyr ølsmakinger og omvisninger, tilpasser mat og øl - og har en sinnsyk grillfjøl du kan bestille til hver lørdag.
 

Mange spise- og utesteder


Bryne har fått mange restauranter som trekker til seg folk fra andre byer. Brix Bryggeri produserer eget øl og serverer mat fra det jærske matfatet. Hemmeleg, midt på torget, har en hemmelighet som alle bør vite om. Her får du utsøkt, hemmelig meny med kreative, smakfulle og lokale råvarer. I tillegg finner man uteplassene Sportsbaren, Bekkis, Mellombels, den nye Rits kafé og vinstove og to indiske restauranter med deilig mat. Nylig åpnet også Fabrikken med seks shuffleboard og seks biljardbord.

Bryne har alltid vært et handelssenter på Jæren, men har fått hevet og løftet totaltilbudet, og ikke minst kompetansen. Lia trekker frem de enorme kreative eiere og drivere som virkelig vil noe mer for byen og faget.
 
– Det smittes over på andre, og gir positive ringvirkninger. Det jobbes alltid for å gjøre Bryne bedre. Felleskap og samhandling er nøkkelord for å få ting til. Kommunen er fremoverlent, en god samarbeidspartner for næringslivet, og ser verdien av å legge til rette for innbyggerne.

Lia har bodd hele sitt liv i Bryne, og har selv vært vitne til forvandlingen Bryne har gått igjennom. Innbyggerne er stolte over byen sin, og behovet for å reise ut av byen minsker.  Bryne har på mange måter redusert lekkasjen inn til Sandnes og Stavanger.

dsc 2687
M44 ble åpnet 17. mars 2005 og inneholder over 70 butikker. Dette gjør det til det største kjøpesenteret sør for Sandnes på Jæren.

– Ingenting er tilfeldig av det som skjer i Bryne. Spis god, kortreist mat på en av de mange restaurantene, før du blir underholdt av dyktige skuespillere på en av de lokale kulturscenene. Etterpå har du god tid til å få med deg intimkonserten som starter klokken 21. Alt er nøye gjennomtenkt mellom flere aktører som ønsker at innbyggerne skal få utnytte Brynes fulle potensial, forteller Lia. 

Sjekk ut Bryne.no for hva som skjer i Bryne.
 

Større potensial


Bryne har et større utviklingspotensial i regionen, i forhold til turisme, gjennom de tilbudene som allerede finnes.

dsc 2675
1. oktober 2004 ble Fritz Røed skulpturpark offisielt åpnet i Bryne. Parken består av i alt ti skulpturer med stor spennvidde i både stil og størrelse. 

dsc 2683
Fritz Røed ble betydelig oppgradert i 2018.

– Vi har et godt tilbud i Bryne. Nå handler det om å kommunisere ut og synliggjøre hvor attraktive og flinke vi er for andre. 
 
I Bryne er det mye god ekspertise, mange kreative personer og et godt faglig miljø. Det ligget et enormt potensial i dette og det er med å skaper en stor synergieffekt.
 
– Vi har fundamentet. Det må vi bruke til å videreutvikle oss. 

Det er gode tradisjoner for et godt samarbeid i næringslivet i Bryne. Næringslivet er inkluderende, og lett å bli en del av. Industrien på Håland, Vardheia og Ree, bruker hverandre og spiller hverandre gode. Nye boligprosjekter på markedet og tilbud innen handel, restaurant- og uteliv, gjør Bryne til et attraktivt sted å jobbe, bo og leve.
 

Spennende og nytt i Bryne


Med 250 000 kroner i støtte fra Time kommune jobbes det for å gjøre Bryne til Norges beste småkonferanseby. Sentrale aktører har gått sammen med kommunen for å fremme næringslivet, overnattingstilbudet, restauranter og kurstilbudet i Bryne. Det handler om å få frem hvor lett tilgjengelig Bryne er i forhold til flyplass og togstasjon.